تاریخچه

تاریخچه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

درآمد:

نیاز به استفاده از تکنولوژی های نوین در کشاورزی و لزوم تربیت نیروهای متخصص که منشاء اثر در تغییر الگوهای کشاورزی از روش های سنتی به روش های علمی باشند، همچنین وجود منابع ارزشمند طبیعی و اراضی مستعد کشاورزی در استان فارس و استان های جنوبی کشور، برای به فعل رساندن پتانسیل های موجود در سال 1334 دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز کار و آموزش عالی در زمینه علوم کشاورزی را آغاز نمود. در ابتدای فعالیت این دانشکده در یک مکان استیجاری کوچک واقع در شهر شیراز به تربیت نیروهای متخصص همت گماشت و در سال 1340 همزمان با استخدام نیروهای متخصص در زمینه های مختلف علوم کشاورزی که اکثرا فارغ التحصیل دانشگاه های معتبر دنیا بودند، به منطقه باجگاه واقع در 15 کیلومتری شمال شیراز (محل کنونی دانشکده) انتقال یافت. دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در طول حیات شصت ساله خود فراز و فرودهای زیادی را پشت سر نهاده و در تمام این مدت همواره به عنوان یکی از قطب های علمی و آموزش کشاورزی نه تنها در ایران بلکه در سطح منطقه و جهان خودنمایی کرده است. آموزش توام با تحقیق و تجربه از ارکان اصلی و جزء جدایی ناپذیر دانشکده کشاورزی در تمام مدت فعالیت خود بوده و هست که در این راه خدمات ارزنده ای را نیز به کشاورزی ایران ارائه نموده است.

استانداردهای بالای آموزشی، تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز سازمان های اجرایی، تحقیقاتی و آموزشی کشور، انجام تحقیقات به روز، تولید و چاپ مقالات علمی در مجله های تراز اول دنیا، همکاری تنگاتنگ با سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی مرتبط با علوم کشاورزی با انجام طرح های تحقیقاتی از شاخص های اصلی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز می باشد.

این دانشکده امروز به بالندگی و شکوفایی رسیده و با استفاده از اندوخته ها و توانایی های خود در حیطه آموزش عالی چشم به افق­های جهانی دارد و در برنامه های توسعه خود در چارچوب برنامه های کلان دانشگاه شیراز با برنامه ریزی ضمن تلاش برای رفع تنگناها و مشکلات بخش کشاورزی با ایجاد بسترهای مناسب علمی برای جذب دانشجو از کشورهای منطقه و جهان به دنبال گسترش بیش از پیش جایگاه جهانی خود به عنوان یک مرجع علمی بین المللی در زمینه های آموزش و پژوهش است.

بی شک این دانشکده جایگاه علمی و آموزشی خود را مدیون استادان و کارمندان صدیقی است که در طول حیات شصت ساله آن با از خودگذشتگی و تلاش همه جانبه، نهال نوپایی دانشکده را به درخت تنومندی تبدیل نموده اند که قله های رفیع دانش و معرفت را یکی پس از دیگری در نوردیده و استوار و توانمند به فتح قله های جهانی علم و دانش می اندیشد.

در حال حاضر مدیریت دانشکده کشاورزی با چارت سازمانی، چهار معاونت اداری و مالی، آموزشی و تحصیلات تکمیلی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی، همراه با یازده بخش آموزشی، پنج پژوهشکده تحقیقاتی، سه ایستگاه تحقیقاتی- آموزشی و تولیدی با حدود دو هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و امکانات اداری دیگر شامل کتابخانه، مرکز اینترنت و کامپیوتر، واحد نقلیه، گلخانه های تولیدی- تحقیقاتی، مرکز کپی و تکثیر، سلف سرویس، خوابگاه و فروشگاه تعاونی مصرف به خدمت رسانی به جامعه دانشگاهی کشور مشغول می باشد.

به دلیل وسعت و تنوع فعالیت های دانشکده کشاورزی امکان تشریح تمام آنها در این مجال نمی باشد لیکن در ادامه به شرح مختصر فعالیت های بخش های آموزشی و پژوهشی بسنده می شود.